Robinia

I låget på bladet ligger 3 frø til et Robinia træ, som er et hårdført træ, og derfor et godt valg til et urne træ.

Robinia er et utroligt kønt træ, hurtigtvoksende og dekorativt. Det står især smukt i maj og juni, hvor det blomstre med massevis af hvide blomster hængende i store klaser. Her ligner træet en hvid udgave af blå- eller guldregn.
Frøene er meget spirevillige og træet gror hurtigt, så allerede i løbet af nogle år, har man et fint lille træ, som
kan beskæres om foråret. På den måde kan du begrænse væksten eller skabe en tættere krone. Robinia foretrækker en let humusrig jord, men kan også trives på et mere sandet voksested. Plant det gerne på en plads i sol eller halvskygge, hvor træet står i læ. Den lille spire er lidt sart og bør stå lunt og beskyttet den første vinter, og giv det gerne lidt vinterdækning de første år.

Såning
Vi anbefaler at du starter med at lægge det lille låg i en potte, som står i din vindueskram. Derved kan du sørge for at mindetræet får den bedste start. Efterfølgende kan det plantes ud i haven, eller i en krukke på balkonen, når det har en god størrelse. Hvis du på dette tidspunkt sår Forglemmigej frøene ud under træet, får du et fint blåt blomstrene tæppe omkring træet i maj måned. Husk at Forglemmigej først blomstre året efter at de er sået.

Fakta
Såperiode: Forspires i en potte i vindueskammen

 

“Visionen er at medvirke til at rykke på de tabuer som døden er omgivet af, og gøre det at tale om døden til en smuk og positiv oplevelse. Vi vil gøre afskedsceremonien smuk og værdig, samt give de efterladte en oplevelse af at livsglæden blomstre igen.”

- beyondlife