FORGLEMMIGEJ

Blomsterne i urnen fra BeyondLife er Forglemmigej. En fin lille blomst med et poetisk navn, som skaber et smukt lyseblåt tæppe, hvor end den sås ud.
Forglemmigej er en forårsblomst, som blomstre overdådigt i april-maj måned. Den lille fine blomst er nøjsom og klare sig fint de fleste jordtyper, gerne lidt fugtigt. Den trives både i sol og halvskygge.
Pluk en fin lille forårsbuket, eller nyd mindet i haven, altankassen eller i en krukke på terrassen.

Såning

Det ideelle såningstidspunkt for forglemmigej er i løbet af sommeren fra midten af juli til august. Frøene spirer efter 2 til 3 uger. Så forglemmigej i en dybde på 0,5 cm gerne med en afstand på 10-15 cm. Går alt vel, vil planten blomstre året efter.
Forglemmigej er toårig, hvilket betyder at den ikke blomstrer før året efter, at den er sået ud, men den bliver gerne ”flerårig” i haven, fordi den frøsår sig selv. Den sår sig selv – og den er ualmindelig god til at placere sig dekorativt.

Så evt forglemmigej frøene rundt om mindetræet, når det sættes ud i haven eller på balkonen.

FAKTA
Såperiode: Juli – August
Flerårig: Selvsåning

MINDES INDE I STUEN

Pluk en lille buket forglemmigej under mindetræet, og sæt dem i en vase evt. ved siden af et billede af den I har mistet.

BEMÆRK

Vi har i juni 2018 skiftet blomsterfrøene fra en vild blomsterblanding til forglemmigej. Derfor kan der stadig stå urner på bedemandens lager med den gamle blomsterblanding.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Så er du meget velkommen til at kontakte os